torsdag 1. november 2012

Ny havåltur i fineværet

Da var det igjen på tide med en ny havåltur. Værmeldingene lovet klarvær og vindstille, noe som for en gangs skyld skulle vise seg å være rett. Ettersom det begynner å bli langt mellom makrellene på denne tiden ble det fersk sei og frossen makrell som sto på menyen for ålen denne kvelden.
Vi ankom fiskeplassen akkurat når det begynte å mørkne og fikk rigget opp fire stenger nokså kjapt før det bare va å finne seg til rette og vente på første runnet. Det skulle vise seg at det var betydelig mindre aktivitet idag enn forrige helg, men etter en drøy time kom det første sikre runnet.
Flem var raskt på plass og kunne konstatere at fisken fremdeles gikk ut før tilslaget satt. Svaret kom øyeblikkelig fra andre enden av snøret i form av tunge rykk og et kort utras, selv om bremsen var stilt svært hardt. Det gikk heldigvis greit å få stoppet den og han fikk begynt å sveive den inn, men denne skulle ikke gi seg så lett, så den tok flere korte utras på vei opp.
Siden den ikke fikk dratt ut noe spesielt snøre valgte den istedet å begynne å dra ut til sidene og det var derfor lenge fare for at den skulle kjøre seg inn i de andre stengerne, men det gikk heldigvis greit og etter en liten stund kunne denne, noe motvillig, håves opp.


Etter avkroking og veiing kunne det konstateres ny pers på Flem, 172 cm x 49 cm og 16,8 kg.
Dette ble også havål nummer 15 for Flem og sesongens 30. totalt for oss.

Etter dette ble det litt aktivitet igjen og vi fikk to nye ganske raskt. Flem var først ute med en på 5,9 kg og rett etterpå fikk jeg en på 8,0 kg. Siden disse var såppas små ble de bare kjapt avkroket og veid før dem fikk svømme avgårde igjen.

Etter dette hadde vi egentlig ikke noen flere sikre ålerun, så vi pakka sammen tinga og sa oss fornøyd med de tre vi fikk opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar