fredag 2. november 2012

Vind, bølger og havål


Ettersom det igjen ble meldt et lite opphold i regnværet var tid for en ny tur. Denne gangen var det riktignok ikke i nærheten av like fine forhold når vi ankom fiskeplassen ettersom vinden tok godt og bølgene slo godt innover land.

Etter å ha sikra tripodene mot vinden etter beste evne ble nok en gang fire agn kastet ut på dypet. Denne gangen var det betydelig mindre småfiskaktivitet og etter en drøy time kunne det høres en velkjent lyd fra en av nappvarslerane til Flem. Etter å ha plukket opp stangen var det tydelig at dette var en hissig en som hadde satt av gårde i god fart med agnet.
Tilslaget satt og etter å ha stått å stanget en stund et lite stykke fra land havnet den i håven.
Denne var riktig nok ikke like stor som Flem sin forrige på 12.1 kg, men gav en fin kamp med sine 8,5 kg.


Deretter gikk det en liten periode til før det skulle skje noe mer. Også denne tok hissig og endelig en som valgte mitt agn igjen. Den nye sjokkfortommen holdt fint, men etter noen sekund hvor den virkelig brukte det den hadde av krefter roet den seg og jeg kunne fort avkrefte at den var av noe særlig størrelse som jeg først trodde. Etter å ha sveivet den inn fikk Flem forsøkt sin første håving av havål, noe som gikk smertefritt. Siden den var såppas liten ble den kjapt avkroket og veid før den fikk svømme tilbake og vokse seg større.
Den veide for øvrig 5,9 kg og ble sesongens første for min del.

Ettersom vinden bare ble sterkere og sterkere fant vi det for godt å gi oss ett par tima over midnatt. Tiltross for vanskelige fiskeforhold hadde vi i alle fall landet enda to havåler.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar