mandag 8. oktober 2012

Havålhelg


Da var det på ny på tide med en ny åletur, denne gangen var også Christer og Karleif på plass i tilegg til meg og Flem. Planen var å fiske 3 netter på litt forskjellige plasser.
Dag 1 startet Karleif og Christer på en ny og utestet plass og jeg og Flem på en plass vi tidligere har vært i kontakt med havål.
Jeg og Flem var tidlig ute denne dagen og fikk raskt agnene i sjøen og det skulle ikke ta lang tid før første ålen var oppe på land en snartur. Totalt ble det fire stykker på oss denne natta, men desverre ingen store.
Christer og Karleif fikk også etter hvert rigget opp stengerne og begynt å fiske.
Også på denne plassen var det bra aktivitet og Karleif kunne fort krysse av havål på artslista med denne på 4,3 kg.


Og ikke lenge etter fikk han forbedret persen til 4,6 kg med denne.


Christer fikk også opp to havåler denne kvelden, største på 5,5 kg. Det er uansett god uttelling med 8 åler på land på en kveld, selv om de store uteble.


Dag 2 startet Karleif og Christer på samme plassen jeg og Flem fisket på dag 1 og jeg og Flem testet en ny plass vi lenge har hatt tenkt å prøve.
Christer og Karleif hadde desverre ikke hellet med seg denne dagen og endte opp med kun en nokså liten havål på land.

Jeg og Flem hadde derimot truffe godt med den nye plassen og hadde jevnt kontakt med ål heile kvelden. Vi endte til slutt opp med 8 stykker på land fra 4,2 til 8,4 kg. De store uteble med andre ord også denne kvelden, men snittet var iallefall på vei opp.

Meg med dagens minste på 4,2 kg


Flem med en på 4,4 kg


4,9 kg 


6,4 kg


7,8 kg 


Og dagens to største som begge var 8,4 kg.Nok en natts fiske var altså over og statusen etter 2 dager var 17 havåler på land.

På dag 3 var det kun Christer og Karleif som fisket og de valgte og teste samme plassen som jeg og Flem hadde fiske på dag 2. Det skulle vise seg at det på langt nær var samme aktiviteten der denne dagen, men Christer dro kjapt opp en liten havål på knappe to kilo som effektivt ble sluppe tilbake igjen etter avkroking.
Det skulle så gå en stund før det skjedde noe mer, men når det først skjedde var det definitivt verdt å vente på. Det var på Karleif sin stang det runnet og tilslaget satt og det svarte brutalt i andre enden av snøret. Det kunne raskt konstateres at det var snakk om mangedobling av pers, noe som ble bekreftet når denne på 25,1 kg kom på land!


Den hadde forøvrig en lengde på 187 cm og rundmål på 58cm!

Etter denne hadde Christer ett par sikre ålerun på sine stenger, men begge sleit desverre i tillsaget på grunn av en svært stygg kant som gjorde kort prosess på sena.

Alt i alt ble det altså 19 havåler på 3 netter, desverre mange små, men svært lovende for resten av sesongen at de store også begynner å komme opp.

2 kommentarer:

  1. Takk for turen. Kanon fiske, kjempemessige turfølge, og ideer til fremtidig rikdom på ei og samme helg :-)

    Kommer gjerne tilbake ved en senere anledning.

    SvarSlett
  2. Fantastisk fiske, keep em´ coming :)

    SvarSlett