lørdag 29. september 2012

Mer ål


Endelig var det på tide med en ny tur etter havålen. Planen var å først fiske opp litt makrell og deretter ta turen til en av plassene som har levert greit tidligere år. Det gikk nokså greit å få opp litt makrell og noe småsei. Etter å ha fått en kjapp innføring i hvordan seien skulle tilberedes og spises blodfersk på brødskiva av en kar som kom bortom for å prate gikk turen videre til havålplassen. Været var upåklagelig og stengerne ble raskt rigget opp og agna blei kasta uti. Det skulle vise seg å være nokså treigt fiske i dag, men etter en stund kunne det høres en kjent lyd fra en av mine nappvarslera.
Det var fremdeles god fart i snella når jeg kom meg bort til stanga og fikk satt tilslaget.  Det var dessverre ikke det heilt store svaret i andre enden, men ål var det i alle fall.
Etter å ha sveivet inn kom denne karen på 8,9kg opp.Det gikk deretter en god stund før det skulle skje noe mer. Etter et agnbytte kjente Flem at det var liv i andre enden mer eller mindre med det samme etter at agnet hadde truffe bunnen. Når den begynte å dra ut litt sen ble tilslaget satt og fisken var kroka. Til å begynne med gjorde denne bra motstand og ville tydelig ikke være med opp, men etter en kort stund havnet også denne i håven og blei veid til 6,3kg.
Etter denne tok det ikke lang tid før Flem nok en gang hadde fast fisk, denne var dessverre enda mindre, estimert til ca 3kg, og fikk derfor svømme rett tilbake etter den var avkroket.
Siden det var begynt å bli nokså seint gav vi oss for natten etter dette.

1 kommentar: