lørdag 20. oktober 2012

Enda mere ål

Da var det igjen på tide med en ny tur etter havålen ettersom fineværet fremdeles var på plass. Siden både jeg og Flem skulle på jobb idag bestemte vi oss for å ta en kjapp testtur på en plass vi ikke har fått prøvd noe særlig tidligere i år. Været var fremdeles upåklagelig og vi rigget kjapt opp stengerene og agnet opp med makrell.
Etter en drøy time kom første nappet, desverre hadde vi allerede da mistanke om at det ikke var snakk om noe havål, da det var i overkant hissig og med mye smårykking. Etter å ha fått kroka den og sveiva opp viste det seg at det var ei lita lange som hadde funnet agnet.
Noen minutter seinere hylte en av nappvarslerane igjen, men denne gangen på en mer havålaktig måte, selv om også denne var veldig hissig. Fikk satt tilslaget og etter en kjapp kamp kom denne slanke og relativt lange ålen på 8,7 kg opp.


Etter å ha fått sluppe ut igjen denne skulle det igjen ta en stund før det skjedde noe mer.
Siden agna hadde lagt ute ei stund no så byttet Flem agn på ei av stengerne sine og mer eller mindre i det øyeblikket det nye agnet traff bunnen kjente han ettpar slag i stanga. Dette har skjedd noen ganger allerede så han var kjapt ute med å få på baitrunneren og noen sekund seinere begynte det å dra ut. Ventet så et lite øyeblikk før han satt tilslaget, desverre ble det ikke den heilt store motstanden i andre enden og etter en kjapp innsveiving kunne vi konstatere at det var en liten havål  som vi estimerte til drøyt 3kg.
Mer eller mindre sammtidig som denne ble sluppe ut runnet det på den andre stangen til Flem, også denne tok nokså hissig og drog kjapt med seg noen meter sene. Også denne satt tilslaget greit på og etter litt sveiving låg enda en liten havål i håven, denne estimerte vi til rundt 4 kg før den fikk svømme videre igjen.
Siden det tydeligvis var litt aktivitet var han kjapp med å agne opp igjen stengerne og bare noen minutter senere runnet det nok en gang hos han. Denne gangen tok den betydelig roligere enn de forrige, så vi konkluderte fort med at det kunne være noe større på gang nå. Også denne gangen satt tilslaget uten problem og denne gangen svarte det i tillegg bra i andre enden!
Til å begynne med sto den bare å stanget imot, men begynte etter hvert noe motvillig å komme innover.
Underveis innover hadde den flere kraftige rykk og forsøkte flere ganger å snu og begynne å gå utover igjen.
Etter litt plasking, rulling og hoderisting inne ved land havnet den i håven og ble veid til 10,4 kg.


Fikk ikke tatt noe nøyaktig rundmål på denne, men iforhold til lengda og vekta var den nokså kraftig og gav en bra fight for størrelsen.
Etter dette døde aktiviteten ut og ikke lenge etter valgte vi derfor å pakke sammen og ta kvelden.

2 kommentarer: