tirsdag 11. september 2012

Havålsesongen 2012 endelig åpnet


Etter perioder med mye dårlig vær og alt for lite tid til fiske var det denne helgen endelig tid og vær til å starte havålsesongen. Siden det koker med makrell over alt for tiden var det fort gjort å fylle agnbøtta med fersk makrell. Deretter gikk turen til en ny plass som lenge har stått på lista over steder som skulle testes. På veien dit ble Thomas Tangen Flem plukket opp, som forøvrig en erfaren fisker, men uten havål på lista foreløpig. Dagens hovedmål var derfor å få ordnet på det.

Etter å ha ankommet plassen kunne vi raskt konstatere at det var nydelige forhold og 4 stenger ble raskt agna opp og kastet ut på dypet. Første timen gikk fort unna med en del smånapping, men ettersom det ble mørkere avtok denne nappingen og etter en liten stille periode kunne man høre en kjent lyd fra nappvarsleren lengst unna. Dette var Flem sin stang og etter en liten spurt bort var det fortsatt aktivitet på stanga. Etter et sikkelig tilslag og en kjapp innsveiving kunne jeg gratulere Flem med ny art og for å ha åpnet havålsesongen med denne karen på 2,80 kg.
Under avkroking av denne hadde jeg også et ålerun på ei av mine stenger, tilslaget satt og rakk å kjenne tyngda så vidt før sjokkfortommen røk tvert. Noe som skulle vise seg å bli et gjentagende problem denne kvelden….

Siden det tydeligvis var aktivitet var det bare å agne opp på nytt for oss begge å få agna uti sjøen igjen. Etter disse to første runna tok det ytterlig en time før det tok seg opp. Igjen kunne det høres en kjent lyd fra en av Flem sine stenger. Denne var derimot svært forsiktig, men etter å ha gitt den litt tid på å få i seg agnet ble tilslaget satt og med tanke på bøyen i stanga kunne jeg fort konstatere at Flem hadde på en grei ål. Etter en kort, men brutal fight kunne jeg håve det som vi i alle fall trodde var en 8-10 kgs havål.
I det jeg løftet den ut av vannet og over i avkrokningsstampen kjente jeg at det i alle fall var snakk om 10+ål, noe vekta senere bekreftet ved å vise 12,1 kg. Flem hadde med andre ord på en drøy time både kryssa av målet om å få havål i år samt å få ål over 10 kg.

Flems neste mål for havål ble raskt satt til 20kg, noe som helt sikkert burde ordne seg i løpet av året.
I perioden etter denne hadde vi flere run, men ingen av dem ville sitte og de som faktisk satt for min del endte opp med å slite sjokkfortommen. Disse brudda avfeide jeg raskt på grunn av slitasje på sena, men i ettertid fant jeg små parti gjennom heile rullen med sjokkfortomsmateriale jeg hadde brukt hvor det såg\føltes ut som om den var blitt utsatt for sterk varme. Ettersom jeg har brukt dette merket av sjokkfortom lenge håper jeg dette var en engangshendelse og byttet til en ny spole før jeg byttet sjokkfortommen på snellene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar