tirsdag 18. september 2012

Havål og mer

Da var det endelig på tide med en ny tur etter havålen. Ettersom listen over nye uprøvde plasser har begynt å bli veldig lang gikk turen i dag også til en ny meget spennende plass. Etter å ha komt frem ble det fort klart at forholdene var rimelig gode, selv om det tidvis regnet en del. Agnet var allerede på plass så det var bare å få fire stenger agnet opp og halve makreller ble raskt kastet ut. Som vanlig var det en liten stille periode før det begynte å skje ting. Allerede etter en liten time kunne det høres en kjent lyd fra en av mine nappvarslere og etter at tilslaget satt kunne jeg nokså raskt fastslå at det var ål på vei opp, om enn veldig liten.
Etter en kjapp håving, avkroking og et kjapt bilde fikk den svømme tilbake til dypet.
3,6 kg og 111 cm er ikke noe å rope hurra for, men det er uansett alltid morsomt når en ny plass huser rett art.


Deretter tok det ikke lang tid før det på ny var aktivitetene på en av stengerne mine, denne var betydelig mer forsiktig en den første, så hadde et håp om at det kunne være en av de større.
Etter å ha gitt den litt tid begynte den å dra ut jevnt og tilslaget blei satt og det var bra tyngde i andre enden, men etter et lite øyeblikk ble det lett og det var tydelig at den ikke var blitt kroket. Når agnet ble sjekket litt senere var det tydelig at ålen hadde tatt agnet ”feil vei” og dermed klart å unngå kroken. Det skulle allikevel ikke ta lang tid før det igjen var aktivitet i stangtuppen på ei av Flem sine stenger. Denne tok også forsiktig til å begynne med, men drog på godt etter ei lita stund, tilslaget satt og det virket som om det var litt bedre størrelse på denne. Etter å ha satt seg fast noen meter fra land et lite øyeblikk kom den greit inn og havnet kjapt i håven. Også denne var relativt liten, så den blei kjapt avkroket og tatt et kjapt bilde av før den ble forsiktig satt ut igjen for å vokse seg større. Med sine 6,5 kg var den i alle fall større enn den første.Etter hvert ble det lang periode uten noe aktivitet før det igjen skjedde ting på en av Flem sine stenger. Igjen var det mye som tydet på at det var havål på gang, men etter at tilslaget satt ble han usikker på om det var rett art. Når den etter hvert kom opp i overflaten ett stykke ute ble det bekreftet, pigghå på 6,7kg.Etter dette fant vi ut av at det var på tide å gi seg, men fikk i alle fall bekreftet at det var havål å finne også på denne plassen, som for øvrig nok skal testes på nytt om ikke lenge.


1 kommentar: