søndag 1. september 2013

Havålsesongen 2013 i gang

Da er vi godt i gang med en ny havålsesong og vi har allerede hatt noen turer.

På den første turen for sesongen testet vi en ny plass vi hadde sett oss ut i fjor når vi fisket på en kai like i nærheten. Siden det var en ny plass reiste vi tidlig avgårde så vi fikk gjort oss kjent der før det blei mørkt.
Etter hvert som det begynte å mørkne rigget vi opp to stenger hver, agna med fersk makrell og lempa dem ut. Så va det bare å sette seg ned å vente.
5 lange minutter seinere høres det en kjent lyd fra den venstre stanga til Thomas. Tilslaget satt og tidenes raskeste sesongstart var et faktum. I det jeg håver den, runner det også på ei av mine stenger og jaggu satt ikke den også. Etter en kreativ håving sitter vi med to havåla iløpet av de 6 minutta det var gått siden vi kasta ut agna. Dessverre var begge to relativt små så dem blei satt ut igjen uten veiing, men tipper de var i 3-4kgs området.

Det var tydeligvis aktivitet, så vi var kjapp med å agne opp på nytt, men før vi rakk å kaste ut igjen runnet det på nytt på Thomas sin andre stang. Også denne gangen satt tilslaget, men utifra bøyen i stanga og reaksjonen til Thomas var det tydelig at noe større var på gang. Var kjapt på plass med håven og etter en kjapp fight og en grei håving begynte vi å prate om mulig pers på Thomas.
Vekta viste 18100g og jeg kunne gratulere han med ny pers og ål nummer 3 for sesongen iløpet av knappe 15min.Etter dette blei det stille ei stund, men en liten time seinere runnet det igjen hos Thomas. Dessverre så var denne en del mindre og ble derfor avkroka og satt ut igjen med det samme. Samtidig som Thomas holdt på med dette runnet det igjen hos meg. Kjente fort at det ikke var snakk om noe veldig stort, men større enn den forrige iallefall. Etter en kjapp fight landet Thomas den enkelt med håven. Vi estimerte den til rett over 10 kg og etter veiing kunne også jeg krysse av for årets første 10+ ål med denne på 10900g


Etter dette skjedde det lite ei stund, men rett før vi skulle gi oss ble det nok ett dobbeltrun, begge satt og to åla på ca 4 og 6kg fikk seg en kjapp tur på land for avkroking før dem fikk svømme tilbake.
Første turen var dermed unnagjort med ikke mindre enn 7 åla på land iløpet av 3 tima og nok en ny plass testa med suksess.

Vi har også hatt noen flere småtura hvor det har vært litt mindre aktivitet, med henholdsvis 3, 3 og 2 åla i området fra ca 3 til 8 kg.

2 kommentarer: