søndag 29. september 2013

Havål?

I og med at det kun var jeg som ikke hadde åpnet ålesesongen for året, bestemte jeg meg for å avlegge Ålesund et besøk for å få gjort noe med dette. Jeg og TB fant to ledige kvelder og jeg kunne bare pakke surfstengene i bilen og sette kursen sørover. Fisk skulle det bli begge kveldene, men den første kvelden skulle vise seg å bli skikkelig seig. Det tok flere timer før første run, men det ble til gjengjeld flere av dem i de par-tre timene som fulgte. Det som ikke hjalp på var at de skulle være veldig vanskelige å kroke, og fasit ble kun 2 fisker på land denne kvelden.

Kveld nr. 2 skulle derimot vise seg å bli betydelig bedre. Det ble mange run denne kvelden også, men til tross for at krokingsprosenten ikke var helt der den burde ha vært fikk vi lurt opp noen fisker. Når vi talte opp etter endt økt kom vi fram til at 8 havåler hadde kommet på land denne kvelden. Eller var det 9? Det klarte vi ikke å bli riktig kloke på. Vi hadde ved flere anledninger dobbeltrun denne kvelden, noe som bl.a. førte til at vi avkroket en av Thomas sine fisker på 12-13kg uten å få denne veid denne skikkelig. Slenger inn et bilde av en av mine fisker denne siste kvelde, en tass på 10,2kg.

10200g

Jeg har ennå ikke fått prøvd meg etter havålen her på Nordmøre, men håper å få til dette innen kort tid. De finnes tydeligvis i relativt stort antall her også, så det er vel bare å smøre seg med tålmodighet en kveld eller to, og trosse høstmørket?

2 kommentarer:

  1. Dere er selvsagt klar over at dere har greie forhold når dere kaller 10+fisk for "liten tass", og kaster 13-kiloser i sjøen igjen uten veiing og foto? Hadde gjerne hadde det slik her :) Lykke til med resten av sesongen!

    SvarSlett
  2. Hvor mange havål over 20 kg har dere fått fra land?

    SvarSlett