tirsdag 8. november 2016

Lenge siden sist - på tide med en liten rapport...

Det har gått alt for lang tid siden siste post her på siden, noe som i og for seg ikke har hatt noen sammenheng med lite fiske det siste året - eller de siste årene for den saks skyld.
Gjør med dette et forsøk på å sparke liv i denne siden igjen - og starter med en kort rapport fra siste forsøk etter havålen:

Jeg foretrekker aller helst å fiske havålen med surfutstyr fra fjæresteinene om høsten, dette fisket har sin egen sjarm synes jeg. Fiske fra båt gjør riktig nok langt flere plasser tilgjengelige, samtidig som dette også byr på særdeles god underholdning med kontante rykk og slag fra mannevond havål som får satt kroken godt planta "i trynet". Likevel er det noe spesielt med det å fiske fra land - og særlig det å kjøre stor havål på surfutstyr. Sjansene for å berge bestemora på 40+ er nok bedre fra båt, men det vil være desto råere når vi til slutt lykkes med å lande et slikt beist i fjæresteinene - midt på natta.

I høst har det ikke blitt mange forsøkene, men riktig nok fine antall fisk på turene vi har forsøkt oss (både fra båt og fra land).

Siste tur ble tilbrakt sammen med Thomas, der vi bestemte oss for å prøve ut et par nye fiskeplasser vi hadde trua på. Det skulle vise seg å bære frukter; for i det jeg var i ferd med å stramme opp den første stanga begynte snøret å gå - og etter en kort og udramatisk fight senere kunne den første ålen avkrokes i vannflata. Det tok heller ikke lang tid før Thomas fulgte opp på samme vis, og i det vi gav oss for kvelden talte vi opp 5 åler - dog ingen beist slik vi hadde ønsket oss.

Påfølgende kveld dro vi ytterligere en ny plass. Denne kvelden skulle vi imidlertid rekke å få ut begge stengene hver før den første ormen luktet seg fram til agnet vårt. Og etter dette gikk det slag i slag... Dobbeltrun - og til og med trippelrun fikk vi oppleve i en intens bettperiode. Faktisk så intens at vi i lengre perioder ikke hadde et eneste agn ute i sjøen (det går hardt utover både tackler og sjokkfortommer på disse turene). Innen det hadde gått to timer siden ankomst hadde vi klart å lande hele 8 fisker! Snittstørrelsen var jevnt over høyere denne kvelden - og flere av fiskene bikket 10kg - også med god margin. Ikke umulig at vi kommer til å forsøke oss her igjen ved en senere anledning...

Det ble riktig nok litt lengre mellom fiskene utover kvelden, men dette gjorde ingen ting når vektene på fiskene bare økte. Innen vi pakket sammen var saldoen 11 - 0 i vår favør. Vi veide de tre største fiskene, der Thomas dro en spinnvill rakker på 15,0kg - mens jeg dro en like sprek storebror på 17,8kg, samt toppet kvelden med et fint eksemplar på 19,3kg. Utover dette var det nok 2-3 fisker som kom seg på riktig side av 10kg-streken.

17 800g spinnvill havål!!

19 300g

Takk for turen til Thomas - dette må gjentas...

1 kommentar: